Imvertor.org

Startpagina voor de Imvertor gebruikersgroep

Op deze plek vind je alle informatie over het gebruik van Imvertor binnen de betrokken organisaties. Deze site is in ontwikkeling.

Imvertor is een open source software product dat UML informatiemodellen omzet in al dan niet technische producten, zoals catalogi, XML en Json schema's (waaronder GML), RDF specificaties, testgevallen en API's.

Uitgangspunt daarbij is dat de kennis van de materie éénmalig wordt vastgelegd in de UML modellen. De afleiding naar deze genoemde producten is een volautomatisch proces.

De modellen moeten voldoen aan conventies die in een metamodel zijn vastgelegd. De nederlandse overheid werkt aan een generieke Metamodel voor Informatiemodellen (MIM), dat wordt ondersteund door Imvertor.

Imvertor is ontwikkeld door en voor gebruikers van deze modellen en specificaties. Het is daardoor 100% geschikt voor de toepassingen die ermee ontwikkeld worden.

De software is oorspronkelijk ontwikkeld door het Kadaster, bestaat reeds sinds 2012, en is langzaamaan volwassen geworden. Het wordt nu doorontwikkeld op Github en is beschikbaar onder GPL.

Er is een werkomgeving (add-in) voor Imvertor in Enterprise Architect ingericht. Er is ook een beheeromgeving op het web beschikbaar die Imvertor zelf, en de resultaten daarvan bij elkaar brengt (het Dashboard). Ook is er (via het dashboard) een regressietest omgeving om veranderingen binnen de Imvertor software te volgen.

Imvertor is inmiddels in gebruik bij Kadaster voor kadastrale recht- en geo-producten (zoals IMKAD), VNG voor de StUF koppelvlakken, en TNO voor de basisregistratie ondergrond (BRO).

Er is een gebruikersgroep die enkele keren per jaar bij elkaar komt om ervaringen uit te wisselen. Deze groep communiceert o.a. via Slack.

Toegang tot de laatste versies van Imvertor en de integratie met EA en het dashboard is beschikbaar in de vorm van een SaaS oplossing. Voor nadere informatie, mail naar .